Multe minti luminate ale omenirii s-au intrebat ce e omul si la ce foloseste el, ba as putea spune ca aceasta intrebare s-a pus chiar de la facerea lumii, cand insusi sau insasi Dumnezeu s-a intrebat in anticipo, el stiind tot, si ce va sa vie si ce nu: Ce poa’ sa fie omul? Nu stiu exact, a zis El. Ia sa fac eu vreo doi.

 

Asa i-a zamislit pe cei doi oligofreni, Adam si Eva.

Nu stiu daca era zi sau noapte cand s-a intrebat Supercreatorul, cert este ca cei doi idioti l-au enervat atat de rau incat a trebuit sa recurga la gesturi si vorbe extreme: Iesiti dracului din gradina mea! Sa nu va mai vad. Dar-ar bolile si ciuma in voi si nefericirea si s

 

upararea si…si moartea. Na! Intelegem in prima faza ca omul nu a fost ceva care sa aduca vreo bucurie, din contra, a fost o dezamagire crunta.

Pe urma, multi oameni s-au intrebat ce dracului e omul si au dat multe raspunsuri, niciunul satisfacator din moment ce inca ne intrebam.

 

Se pare ca Platon a dat startul definitiilor tembele. A baut el intr-o seara mai mult decat trebuia si a zis: Stiu ce dracului e omul! Omul e un animal biped fara pene. E un raspuns dezamagitor, nu se poate ca omul alungat, sa fie inca atat de putin,nu ?
Diogene din Sinope, discipolul lui Antitestene( Aristotel) (coleg de scoala cu Platon, ambii discipoli ai lui Socrate) il tachina, dimpreuna cu maestrul sau, Antistene, pe capatanosul de Platon.* Diogene a gasit atat de ridicola definitia lui Platon ca a aruncat un cocos jumulit in plina piata, tipand: Iata-l pe omul lui Platon!

 

Cu toate acestea, am gasit zilele trecute un raspuns care ma multumeste nespus.
Zilele trecute am terminat de citit “Hocus Pocus” de Kurt Vonnegut, carte in care scria negru pe alb: Oamenii sunt biete hoteluri de tranzit pentru microbi, mai mult decat satisfacator.

Problem solved. Case closed. :)) 

By Smith

Sursa imagine: http://www.nytimes.com/2013/08/13/science/new-studies-suggest-an-adam-and-eve-link.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge